Barış Bilgin


Saffet Kaya, Ardahan´a neden geldiğini açıkladı

3 dönem Ardahan´dan seçilerek TBMM´de ilimizi temsil eden Saffet Kaya´nın Ardahan ziyareti kentte siyaset arenasını yeniden hareketlendirdi.


3 dönem Ardahan´dan seçilerek TBMM´de ilimizi temsil eden Saffet Kaya´nın Ardahan ziyareti kentte siyaset arenasını yeniden hareketlendirdi.

Ardahan´da uzun yıllar siyaset yapan ve kendine has üslubu ile tanınan yılların siyasetçisi Saffet Kaya´nın Ardahan ziyareti şehirde renkli görüntülere sahne oldu. Her zaman ki gibi sevenleri tarafından ziyaret ettiği her yerde kurbanlar kesilmesi ve yoğun ilgi akıllara Kaya´nın yeniden Ardahan´da siyasete hazırlık mı yapıyor? Sorularını akıllara getirdi.

Kamuoyundaki bu hareketlilik sonrası bende sayın Kaya´yı arayarak ziyaretinin sebebini öğrendim. Saffet Kaya´yı yakından tanıyanlar onun insanlar ile diyaloğunu ve samimiyetini bilir diye düşünüyorum. Her zamanki  gibi telefonlarımıza cevap veren  20,21 ve 23. Dönem Ardahan Milletvekili  Kaya bu konuda beni şaşırtmadı. Aslında sorularıma samimiyetle cevap veren Kaya, ziyaretinin halkla buluşma olduğunu,  kamuoyunda konuşulduğu gibi bir parti tarafından gönderilmediğini iletti. Kendisine ısrarla yapılacak olan erken bir genel seçim yada 2023 yılındaki seçimlerde yeniden milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruma ise şuanda böyle bir kararının olmadığını ancak halk tarafından sürekli siyasete geri dönmesi için yoğun bir talebinde olduğunu vurgulayarak, kendisi hakkındaki bu kararın ülkenin seçim sürecine girdiğinde verilecek bir karar olduğunu söyledi.

Benim bu görüşmeden çıkarttığım kanı ise şöyle; ?Ben hiçbir partiden aday adayı olmam ancak halk isterse görev alabilirim? demek istiyor sanki.

20.21 ve 23. dönem Ardahan Milletvekilliği yapan Saffet Kaya, bilindiği gibi AK Parti´den yeniden aday gösterilmeyince 2015 yılındaki 7 Haziran Genel seçimlerinde bağımsız aday olmuş, ancak bağımsız seçilememişti. O günden beri aktif siyasette yer almamasına rağmen Ankara´daki siyaset ve bürokrasi çevresi nedeniyle Ardahan´da sık-sık gündeme geldiğinin yanı sıra Ardahanlıların kendisini ziyaret ettiğini de biliyoruz.