Barış Bilgin


Hakan Aydın, başarısızlığın mı yoksa Dürüstlüğünün mü kurbanı olacak!

Kulislerde Hakan Aydın´ın yerine başkan adayı olması için ismi geçen üç isimde mevcut. Bunlar Güven Demir, Efsal Nalbant ve Kaan Koç olarak sıkça parti başına geçileceği konuşulan isimler arasında.


Ardahan´da bugün sıcak gelişme olarak sosyal medyada herkesin paylaşım yaptığı Ak Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın´ın görevden alındığı bilgisi üzerine yetkililer ile yaptığım görüşmede görevden alınma olayının yaşanmadığı ancak genel merkez tarafından istişare yapılmak için Ankara´ya çağrıldığı bilgisine ulaştım.

Gerek İl Başkanı Hakan Aydın gerekse AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile yaptığım görüşmelerde görevden alınmanın söz konusu olmadığını birinci ağızdan teyit ettirdim.

Aydın´ın parti içinde dillendirilen Milletvekili Orhan Atalay ile bazı sorunlar yaşadığı geçtiğimiz aylarda yine gündeme gelmiş fakat iki taraftan bu yönde bir açıklama yapılmamıştı.

Ben sosyal medyada Hakan Aydın´ın görevden alındığı haberlerini duyunca ilk aklıma gelen milletvekili Atalay ile aralarındaki sorunlardan kaynaklandığı kanısı oluştu.

Ancak yaptığım görüşmelerde herhangi bir gelişmenin yaşanmadığı genel merkez tarafından çağrılan İl Başkanı Hakan Aydın´ın bazı kişiler tarafından görevden alındığı yönündeki algı çalışması olduğu da ortada.

2019 yerel seçimlerini kaybeden il başkanı olarak bazı Ak Partili çevreler tarafından fatura Hakan Aydın´a kesilmişti.  

Öte yandan geçtiğimiz yıl Özel İdare konusunda Hakan Aydın´ın Milletvekili Orhan Atalay ile ters düştüğü de bugünlerde yaşanan gelişmelere tuz biber olmuştur.

Genel Merkez tarafından atama ile gelen mevcut il başkanı Aydın´ın Ardahan´da özellikle eski partililer, yani partinin kuruluşundan itibaren görev alanlar, tarafından da siyasi yetersizlik konusunda çokça eleştirildiği herkesin malumu bir durumdu.

Peki ne olacak diye bir soruya verilecek cevap ise birkaç ay içinde yapılması planlanan Ardahan İl Kongresine kadar Hakan Aydın ve ekibinin görevinin başında kalacağı görülmekte ancak; kulislerde Hakan Aydın´ın yerine başkan adayı olması için ismi geçen üç isimde mevcut. Bunlar Güven Demir, Efsal Nalbant ve Kaan Koç olarak sıkça parti başına geçileceği konuşulan isimler arasında.

Genel Merkezin bu isimlerden birini mi yoksa, mevcut başkandan yana mı tercih yapacağı daha netleşmiş değil. Tüm bunların dışında Milletvekili Orhan Atalay´a yakınlığı ile bilinen bir Göle´linin de sürpriz şekilde İl Başkanı olma ihtimali konuşulmaktadır.

Hakan Aydın´ı başarılı bulanlar, parti içinde muhalif bir tarafın görevden alınması için tecrübesizliğini sürekli gündeme getirmesine karşılık dürüstlüğünün kurbanı edilmek istendiği konuşulanlar arasında.

Şimdi sorunun cevabı şu mu acaba:

Aydın, başarısızlığın mı yoksa dürüstlüğünün mü kurbanı olacak!

Bekleyip göreceğiz.