Barış Bilgin


Eskiye özlem ama 2020´ye değil!

Beklentim ve duam inşallah 2021 yılında 2020´yi aramayız.


21. yüzyılın akılda kalacak en önemli gelişmesi hiç şüphesiz covid salgını ile dünyayı etkisi altına alan milyonlarca insanın ölmesine ve ekonomik olarak sistemlerin, düzenlerin çökmesi ile hatırlanacağı şüphesizdir.

Yeni yıla sayılı saatlerin kaldığı ve umutlarımızı canlı tutmak için hayata daha sıkı sarıldığımız bu süreçte herkes gibi benimde umudum bilim insanlarının doğaüstü çabaları sonucu bir yıldan kısa sürede geliştirdikleri aşı çalışması oldu.

Yaşadığımız tüm sıkıntılar bizlere biraz daha elimizde olan imkânların kıymetini bilmeyi öğretti. Öyle ki yüzlerimize taktığımız maske ile artık birbirimizi tanıyamaz olduğumuz gibi bir araya gelip sohbet etmek bile imkânsız hale geldi. Bunlarda bana bu süreçte elimizde olan en sıradan bir olanağın bile ne kadar değerli olduğunu hatırlattı.

Tüm umutlarımız yeni yıl ile yeniden eskiye dönmek, ne kadar çok özledik normal bir hayattaki sıradan yaşantımızı değil mi. Akıllarda kalacak bu kötü hatıraların gelecekte hafızalarımızda bir anı olarak yaşamasıyla birlikte bu sıkıntılardan çıkaracağımız derslerinde olduğu hiç şüphesiz olacaktır.

Eskiye özlem diye başlayan bu yazımın sonunda beklentim ve duam inşallah 2021 yılında 2020´yi aramayız.

Sağlıcakla, Sosyal mesafeli, maske ve hijyenle kalın?.