Yem bitkileri desteklemesi arazi kontrolleri yapıldı

Ardahanlı üreticilerin Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yem bitkisi tespiti arazi kontrolleri yapıldı.

GÜNCEL 25.07.2024 14:42:00 0
Yem bitkileri desteklemesi arazi kontrolleri yapıldı

Ardahanlı üreticilerin Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yem bitkisi tespiti arazi kontrolleri yapıldı.

Ardahan’da hayvancılığının kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılığın uluslararası rekabete uygun bir şekilde gelişmesinin sağlanabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yem bitkileri tarımı yapan çiftçilerin her yıl birim alan üzerinden yem bitkisi desteklenmesi yapılıyor. 

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan ve Yem Bitkileri Desteklemesi başvurusunda bulunan Ardahanlı üreticilerin Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından yem bitkisi tespiti arazi kontrolleri yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Arazi kontrolleri eşliğinde yem bitkileri tespiti saha çalışmalarımız tamamlanmıştır. Yem bitkileri destekleme kapsamında değerlendirilecek yem bitkileri toplam ekiliş alanı en az 10 dekardır. Çiftçiler çok yıllık yem bitkileri ve yapay çayır mera ekilişlerini ilk üretim yılından itibaren ÇKS’ye kayıt yaptırmaları halinde destekleme süresince müracaat ettikleri yıl için desteklemeden yararlanır. Aynı yıl içerisinde aynı parsele tek yıllık yem bitkisi ekilip, hasattan sonra çok yıllık yem bitkisi ekildiği ve hasat edildiği takdirde, her iki ekiliş de destekleme ödemelerinden faydalandırılır. Hasattan sonra yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmaz. İl/ilçe Müdürlüğümüz bünyesindeki Ziraat Mühendislerimiz tarafından Yem Bitkileri tespitleri yapılmıştır” denildi. 

 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Ardahan'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

2

“Beni Bırakma” 18 Ekim’de Tüm Dijital Platformlarda!

3

Türk Sağlık Sen: Aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımızın her zaman yanındayız

4

Spor yatırımları Ardahan’da hız kazanıyor

5

Vali Çiçek TIR parkında incelemelerde bulundu