Haber: Bedrettin Şuay
Ardahan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda yaya geçidi çizgilerini yenileyerek hem araç hem de yaya güvenliği için önemli bir çalışmaya imza attı.
Belediye Başkanı Faruk Demir’in üzerinde önemle durduğu trafikte güvenliğin artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, zaman içerisinde silinerek görünürlüğünü kaybeden yaya geçidi çizgileri tek tek yenilendi. Boyası solmuş ve sürücüler tarafından fark edilmesi zor hale gelen geçitler, yeniden boyanarak daha dikkat çekici ve belirgin bir hale getirildi.
Çalışmaların kent merkezinde farklı noktalarda eş zamanlı olarak yürütüldüğünü belirten Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlara öncelik verdiklerini ifade ettiler. Trafiğin aksamaması için planlı bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalar kısa sürede tamamlandı.
Belediye Başkanı Faruk Demir, yapılan uygulamanın şehirde yaya ve araç trafiğinin düzenli işlemesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Vatandaşlarımızın güvenliği bizim için her şeyden daha önemli. Bu nedenle kentimizde trafik güvenliğini artıracak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.