Valilikten Göle YİBO açıklaması: “Hiçbir öğrencimiz mağdur edilmemiştir”

Ardahan Valiliği, Göle Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonunun kapatılmasına yönelik açıklamada bulundu.

EĞİTİM 19.09.2024 12:21:00 0
Valilikten Göle YİBO açıklaması: “Hiçbir öğrencimiz mağdur edilmemiştir”

Ardahan Valiliği, Göle Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonunun kapatılmasına yönelik açıklamada bulundu. 

Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonun kapatılması tepkilere neden olmuştu. CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Göle Borsa İstanbul Yatılı Bölge Okulunda yaşanan yurt sorununu gündeme taşıyarak, sorunun çözümü için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Konuyla ilgili Ardahan Valiliği’nden açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada, pansiyonu kapatılan Borsa İstanbul Ortaokulun da taşıma merkezi olarak eğitim-öğretime devam etmekte olup, süreç içerisinde hiçbir öğrencinin mağdur edilmediği belirtildi.

Açıklamada, “Göle İlçemiz Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerinin 04.09.2024 tarih ve 663.05-62,57 Sayılı İnceleme raporu, Valilik Makamının 10.09.2024 tarih ve 113414229 Sayılı Olur’u ile taşıma merkezine dönüştürülmesi kararı verilmiştir. Bu kapsamda; pansiyonda kalan öğrencilerimiz, en yakın taşıma mesafesi 2 km, en uzak taşıma mesafesi 18 km olmak üzere ikametlerine en yakın taşıma merkezi okullara taşınmaktadır. Pansiyonu kapatılan Borsa İstanbul Ortaokulumuz da taşıma merkezi olarak eğitim öğretime devam etmekte olup, süreç içerisinde hiçbir öğrencimiz mağdur edilmemiştir” denildi.

 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Vali Çiçek, Köy Muhtarlarını makamında ağırladı

2

Sahada çiftçi ziyaretleri gerçekleştirildi

3

Milletvekili İncesu, Dernek Başkanlarıyla buluştu

4

Tırın çarptığı sürüdeki onlarca koyun telef oldu

5

Başkan Ulutaş: “Kongremizi birlik beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz”