Valilik personeline yangın ve ilk yardım eğitimi verildi
GÜNCEL 25.07.2025 14:31:00 0

Valilik personeline yangın ve ilk yardım eğitimi verildi

Ardahan Valiliği personeline yönelik olarak yangın ve ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Eğitimlerde, yangın anında yapılması gerekenler, tahliye yöntemleri, yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı ve temel yangın güvenliği konuları ele alındı.

AFAD Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Arama Kurtarma Teknisyenleri Ramazan Uçar ve Samet Yağcı tarafından verilen yangın eğitimi, teorik bilgilendirmenin yanı sıra uygulamalı çalışmalarla desteklendi. Personel, yangın söndürme cihazlarını nasıl kullanacakları konusunda pratik yapma fırsatı buldu.

Eğitim programının ikinci bölümünde ise İl Sağlık Müdürlüğü personeli Yusuf Kartal tarafından uygulamalı ilk yardım eğitimi gerçekleştirildi. Katılımcılara acil durumlarda yapılması gereken temel ilk yardım müdahaleleri konusunda bilgi verildi.

Gerçekleştirilen eğitimlerle, kurum personelinin olası acil durumlara karşı daha hazırlıklı ve bilinçli hale gelmesi hedeflendi.

1

Yaz Kulüpleri Coşkusu Çıldır Köylerinde Çocuklarla Buluştu

2

Kadın Üreticilere Şap Hastalığı Eğitimi

3

Damal Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

4

Rektör Emiroğlu, Ardahan: Doğası, Havası ve Ulaşımıyla Öne Çıkan Bir Şehir

5

ÇMYO Müdürü Özdemir'den gençlere özel davet