Tütün kullanımının zararlarına dikkat çekildi

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü personelleri “Dünya Tütünsüz Günü” çerçevesinde stant açarak, tütün kullanımının zararlarına dikkat çekti

SAĞLIK 1.06.2023 13:29:00 0
Tütün kullanımının zararlarına dikkat çekildi

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü personelleri “Dünya Tütünsüz Günü” çerçevesinde stant açarak, tütün kullanımının zararlarına dikkat çekti.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de kutlanan Dünya Tütünsüz Günü çerçevesinde Ardahan’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Toplumda farkındalık oluşturmak ve toplum desteğini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü personelleri stant açarak vatandaşları bilgilendirdi. 

Ardahan Valiliği hizmet binası bahçesinde açılan stantta tütün kullanımının zararlarına dikkat çekildi. Sigarayı bırakmanın yollarını ve faydalarını anlatan broşürler dağıtılarak farkındalık oluşturuldu. Ayrıca etkinlikte vatandaşlara karbonmonoksit ölçümleri yapılarak sigara bırakma polikliniklerine yönlendirmeleri yapıldı.

Vali Hüseyin Öner, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünce açılan sigarayı bıraktırma ve karbonmonoksit ölçüm standını ziyaret etti.

Valilik önünde kurulan standa gelen vatandaşlara sigarayı bırakmaları yönünde ikna edici bilgilendirmelerde bulunan Vali Öner, karbonmonoksit ölçümü yaptırdı ve görevlilere teşekkür ederek kolaylıklar diledi.


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı