Türkgözü Gümrük Kapısı'nda engelli bireylerin hizmete erişilebilirliği denetlendi

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu, Posof Türkgözü Gümrük Kapısı'nda engelli bireylerin hizmete erişilebilirliğini değerlendirdi

GÜNCEL 3.07.2024 13:29:00 0
Türkgözü Gümrük Kapısı

Haber: Bedrettin Şuay

Komisyon, Türkgözü Gümrük Kapısı'nda yapılan incelemeler sonucunda, engelli vatandaşların sınırdan geçiş ve gümrük işlemleri sürecinde karşılaştıkları erişim zorluklarını detaylı bir şekilde değerlendirdi. İnceleme sırasında gümrük kapısının fiziksel erişim koşulları, engelli rampaları, asansörler ve gerekli işaretlemeler incelenerek raporlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetim komisyonu, yapılan denetlemelerin amacının engelli vatandaşların gümrük hizmetlerine eşit şekilde erişimini sağlamak olduğunu belirtti. Komisyonun raporları doğrultusunda, eksikliklerin giderilmesi ve iyileştirmelerin yapılması için ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışılacağı vurgulandı.

Bu denetleme, engelli bireylerin gümrük kapılarında ve benzeri kamu hizmetlerinde karşılaştıkları erişim engellerini giderme yolunda önemli bir adım oldu. Komisyonun çalışmaları, ilerleyen dönemlerde diğer bölgelerde de benzer incelemelerin yapılmasına öncülük edeceği ifade edildi.


1

Baydar, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen'i ziyaret etti

2

AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz Müftü Adem Karadeniz'i ziyaret etti

3

Kahverengi kokarcaya karşı samuray arısıyla mücadele!

4

Ardahan’a 12 doktor atandı

5

“Rüşvet ve İhaleye Fesat Karıştırma” operasyonunda gözaltına alınan 32 kişi serbest bırakıldı