SGK’dan Sosyal Güvenlik Haftası ziyaretleri

Ardahan'da Sosyal Güvenlik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

GÜNCEL 20.05.2024 14:56:00 0
SGK’dan Sosyal Güvenlik Haftası ziyaretleri

Ardahan’da Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri, İl Müdürü Fahri Toprak Vargün ve kurum personellerinin katılımıyla Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konularak başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fahri Toprak Vargün, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında ziyaretlerde bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ardahan İl Müdürü Fahri Toprak Vargün ile beraberindeki heyet, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ömer Faruk Altun ve Küçük Sanayi sitesini ziyaret etti.

SGK İl Müdürü Vargün ziyaretlerinde, ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ etkinlikleri kapsamında Ardahan’da sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında kentte bulunan çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden İl Müdürü Vargün, “SGK’nın kuruluşunun kabul edildiği 16 Mayıs tarihini içine alan hafta ülkemizde her yıl 'Sosyal Güvenlik Haftası' olarak kutlanmakta. Bu hafta içerisinde paydaş kurumlarımızı ziyaret ederek, toplumumuzun her kesimini doğrudan ilgilendiren sosyal güvenliğin önemi ve vatandaşlarımızın hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası’nın toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Vargün şunları söyledi; 

Sosyal güvenlik, bireylerin hastalık, yaşlılık, işsizlik ve kaza gibi risklere karşı koruyan ve yaşam standartlarının korunmasını sağlayan bir sistemdir. SGK tarafından yürütülen sosyal güvenlik sistemi, sağlık sigortası, emeklilik sigortası, işsizlik sigortası ve kaza sigortası gibi çeşitli dalları kapsamaktadır. Türkiye olarak ne kadar güçlü olduğumuzu salgın döneminde tüm dünyaya gösterdik. Ülkemiz, bu sıkıntılı günlerde sağlam temeller üzerine inşa edilen Genel Sağlık Sigortası sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek oldu ve Ülkemizde Genel Sağlık Sigortasının kapsamı bugün yüzde 99,3’e ulaşmış durumda. Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanmak için geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişiler 2024 yılı için 600,08 TL GSS Primi ödeyerek bu kapsamda sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip oluyorlar. Sosyal Güvenlik Reformu’nun hayata geçmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan bir tanesi de kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin arttırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanmasıdır. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik verdik. Hafta kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Kurum olarak verdiğimiz hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın azaltılması hususunda önemli katkı sunmaktadır. İl Müdürlümüzce yapılan çalışmalar neticesinde Kurum Başkanlığımızca belirlenen performans hedeflerinde 2024/ Nisan Ayı itibariyle Türkiye 1.’si olunmuş, ayrıca çevre bilinci ve sürdürülebilirlik İlkesi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm kamu kurumlarında uygulanması öngörülen “Sıfır Atık Projesi Belgesini” almaya hak kazanılmıştır” diye konuştu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

POLAT AİLESİNDEN TAZİYE TEŞEKKÜRÜ

2

Ankara Serhat Ardahan Federasyonu'ndan Vekil İncesu'ya ziyaret

3

Tarım ve Orman Müdürlükleri Personeline hizmet içi eğitim verildi

4

Ardahan’da İş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi

5

Doğu Anadolu'nun en büyük öğrenci yaşam merkezi ARÜ'de