Ruhsatsız silah ve tarihi eser ele geçirildi
GÜNCEL 19.08.2021 14:11:02 0

Ruhsatsız silah ve tarihi eser ele geçirildi

Ardahan´da Jandarma ekipleri, bir evde çok sayıda ruhsatsız silah ve tarihi eser ele geçirdi.

Ardahan´da Jandarma ekipleri, bir evde çok sayıda ruhsatsız silah ve tarihi eser ele geçirdi.

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri Çıldır İlçesi Sabaholdu köyünde ikamet eden bir şahsın evinde çok sayıda ruhsatsız silah olduğu yönünde bilgiler elde etti.

İhbarı değerlendiren Jandarma ekipleri,  Çıldır İlçesi Sabaholdu Köyünde ikamet eden şüpheli şahsın evinde ve eklentilerinde yaptığı aramada, 3 adet 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet 7,65 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, 63 adet 9 mm. çapında tabanca fişeği, 20 adet 7,65 çapında tabanca fişeği, 52 adet av tüfeği fişeği, 1 adet metal arama dedektörü, 6 adet tarihi olduğu değerlendirilen sikke, 1 adet tarihi olduğu değerlendirilen toprak küp ile bakır küçük tabak, 3 adet hayvan küpesi takma ve sökme pensesi ile çok sayıda hayvan küpesi ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen suç unsuru malzemeler muhafaza altına alınarak, şüpheli şahıs hakkında soruşturma başlatıldı.