ŞENOL KİRMAN
Korona virüs ile mücadele kapsamında Ardahan´da uzun bir süredir kapalı olan çay ocağı, pastane ve lokanta gibi iş yerleri belirlenen kurallar çerçevesinde kepenklerini açtı.
Ardahan´da restoran, kafe ve çay bahçesi sahipleri aylardan sonra müşterilerine kavuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında normalleşme sürecine ilişkin kararları açıkladıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine genelge gönderildi. Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri bugünden itibaren tedbirler çerçevesinde hizmet vermeye devam edecek.
Ardahan´da iki buçuk aydan sonra yeniden açılan restoran, kafe ve çay bahçeleri müşterilerine hizmet vermenin heyecanını yaşadı.
Ardahanlı esnaflar uzun bir aranın ardından ekonomik hareketlenmenin tekrar başlamasından memnun olduklarını belirttiler. Vatandaşlar sosyal mesafe ve kişisel tedbir kurallarına uyarak sosyal hayatlarına geri dönmenin mutluluğunu yaşıyorlar.