PANDEMİ SADECE ARDAHAN’A MI VAR?

Türk Lirası’nın değer kaybettiği bu dönemde artık bizlerin değil, Gürcülerin Ardahan’a gelerek alışveriş yapmak istedikleri görüldü.

EKONOMİ 17.12.2021 11:31:00 0
PANDEMİ SADECE ARDAHAN’A MI VAR?

Döviz kurunda sert yükseliş sürerken, pek çok ülkeden vatandaşlar Türkiye'ye "ucuz" olduğu gerekçesiyle alışveriş yapılmaya geliyor. Ardahan’ın Gürcistan ile iki sınır kapısı olmasına rağmen kapıların kapalı olması nedeniyle yapılacak olan bavul ticaretinden yararlanılamıyor. Diğer illerde sınır kapılarının açık olması nedeniyle bavul ticareti rekor kırarken, bizler sadece bakmakla yetiniyoruz.

Edirne’de, Artvin Hopa’da, yani sınır kapılarının açık olduğu illerde ülkemize gelen yabancılar satın aldıkları ürünleri ülkelerine götürmek isterken uzun kuyruklar oluştururken; Gürcistan tarafı ve Ardahanlılar kapıların açılması ve ticaret yapılmasını istiyorlar. Pandemiden dolayı kapatılan Posof Türkgözü ve Aktaş Sınır Kapıları neden açılmıyor sorusuna yanıt bekleyen vatandaşlar kimseyi muhatap bulamadıklarını dile getiriyorlar.

Posof Türkgözü ve Aktaş sınır kapılarının açılarak, "Gümrüksüz ve vergisiz ithaline izin verilen eşyayı yabancı ülkelerden satın alıp, bavul veya çantalarla sınırdan geçirerek iç piyasada değerlendirme işi" olarak tanımlanan bavul ticaretinin Ardahan’da da yapılması isteniyor.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!