Tarih: 29.07.2021 13:26

ÖĞÜT, TARIM BAKANINDAN ÇİFTÇİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Facebook Twitter Linked-in

ŞENOL KİRMAN

22. 23 ve 24. Dönem Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan kuraklık nedeniyle yardım verilmesi ve afet kapsamına alınması için girişimlerde bulundu.

Ardahan´da 3 dönem Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekilliği yapan Ensar Öğüt, yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilere destek verilmesi konusunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´den bazı taleplerde bulundu.

Öğüt talep listesini şöyle sıraladı;

?Türkiye´de kuraklık her geçen gün etkisini arttırmaktadır. Özellikle Kars, Ardahan, Iğdır, Erzincan ve Ağrı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerini vurdu. Türkiye´nin Et ve Tarım ürünlerini karşılayan bölgemizde üretici çiftçimiz çok mağdur olmuştur. Çiftçilerin hayvanlarını otlatacağı meralar kurudu. Çayırlar da kurudu, biçilemez hale geldi. Meraların hayvanlarını otlatamayan köylüler çayırlarını otlatamaya başladılar. 2 ton saman 3.000.00 TL iken kuraklık nedeniyle 1 inekte 3.000.00 TL´ye indi. Bu durumda köylülerimizin kışın hayvanlarını beslemesi mümkün değildir. Acil destek paketi olarak; Vergilerin, SGK primlerinin, esnaf ve çiftçilerimizin banka kredilerinin ertelenmesi Ayrıca, tarla ve çayırlarda ölçümlerin yapılarak zarar gören köylüye hibe olarak nakit para yardımı yapılmasını, Rize, Artvin ve Düzce´ye hazırlanan acil destek paketinin Doğu ve Güneydoğu illerine de uygulanmasını istiyoruz? ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —