Öğrenciler dolmuş fiyatlarında ki zam dedikodularını protesto etti

Ardahan’da üniversite öğrencileri dolmuş ücretlerine zam yapıldığını iddia ederek zammı protesto etti.

GÜNCEL 7.05.2024 15:43:00 0
Öğrenciler dolmuş fiyatlarında ki zam dedikodularını protesto etti

Ardahan’da üniversite öğrencileri dolmuş ücretlerine zam yapıldığını iddia ederek zammı protesto etti.

Ardahan’da kent merkezi ile Ardahan Üniversitesi arası dolmuş fiyatlarının 40 TL yapıldığı ileri sürülerek öğrenciler bu zamma tepki gösterdi.

Çevre yolu güzergâhındaki Kaşgarlı Mahmut Yurdunda kalan üniversite öğrencileri, gece geç saatlerde yurdun önünde toplanarak dolmuş fiyatlarına gelen zammın iptal edilmesi için eylem yaptı.

Daha sonra gündüz saatlerinde Milli Egemenlik Parkında toplanan bir grup öğrenci zamma tepki göstererek yetkililere çağrıda bulundu. 

Protestonun ardından, öğrenci temsilcileri Ardahan Belediyesi'ne davet edildi. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in yanı sıra, Ardahan Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Asım Özer, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu ve 5 Nolu Çamlıçatak Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fatih Altun öğrencilerle bir araya geldiler. 

Toplantıda öğrenciler, ulaşım, yemek gibi bazı konularda yaşadıkları sorunları dile getirdiler. 

Toplantı sonucunda, öğrenci taşıma ücretlerinin 18-20 TL olarak devam ettiği ve herhangi bir zammın olmadığı belirtilirken, dolmuş ücretine zam yapılarak 40 TL’ye yükseltildiği iddialarının dedikodudan ibaret olduğu bildirildi.

Yetkililer, öğrencilerin yaşadığı sorunların takipçisi olacaklarını ve çözümü için gerekli çalışmaları yapacaklarını ilettiler.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

2

Serhat Ardahanspor yeniden BAL'da

3

Tuana Şentürk’ün kişisel resim sergisinin açılışını yapıldı

4

Ardahan Valiliği'nden Öğrencilere Muğla Göcek'te tatil hediyesi

5

Kitap Kafe Ardahan’da gençlerin uğrak yeri haline geldi