Tarih: 27.09.2024 14:42

Milletvekili Kaan Koç, Ardahan besi materyali üretici bölgesi olarak ilan edildi

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Bedrettin Şuay

Ziyaret sırasında Milletvekili Koç, Bakan Yumaklı’ya Serhat Ardahan’a sağlanan destekler ve projeler hakkında bilgi verdi. Koç, Bakan’a Ardahan’a yönelik müjdeleri için teşekkür ederek, “Serhat Ardahan'ımıza müjdeleri ve destekleri için Bakanımıza minnettarız. Bu destekler, bölgenin tarımsal potansiyelini artıracak ve yerel üretimi güçlendirecektir,” dedi.

Vekil Koç, yaptığı açıklamada Ardahan'ımız "besi materyali üretici bölgesi" olarak ilan edildi. Bu kapsamda, Buzağı vb. destek ödeme miktarları ilimizde %50 artırılacak. Saha ziyaretlerimizde köylerimizdeki üreticilerimizin aktardağı hayvan küpesi ve sevki gibi sorunlar incelenerek çözüm üretilecek. Göle Durançam Göleti,ihalesi 2024 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecek. Posof-Süngülü / Hanak - Sazlıçayır / Göle-Sürügüden köylerimizin ihalesi yapılıp sözleşmesi imzalanan "Taşkın Koruma" işlerine ödeneklerin tamamı aktarılarak işlemler başlatılacak. Merkez ve ilçelerimizdeki yeni başvurduğumuz Taşkın koruma, dere ıslahı, içme suyu ve hayvan içme suyu sondajı projelerimiz kabul edildi dedi.

Koç, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'da talimatlarıyla ilerleyen "Ardahan üniversitesi hayvan hastalıkları araştırma enstitüsü kurulumu çalışmaları son aşamaya getirildi. Tüm taleplerimizin onaylanması ve desteklerinden dolayı serhat Ardahan'ımız adına Bakanımıza teşekkür ederim dedi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —