Tarih: 16.09.2024 14:17

Milletvekili İncesu, Bakan Tekin’e Göle’de ki yurt sorununu sordu

Facebook Twitter Linked-in

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Göle Borsa İstanbul Yatılı Bölge Okulu yurt sorunun çözümü hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi.

CHP Ardahan Milletvekili İncesu, Ardahan’ın sorunlarını TBMM’de gündeme getiriyor. İncesu, sorunlara çözüm üretilmesi için ilgili bakanlara soru önergesi veriyor.

Milletvekili İncesu, Göle Borsa İstanbul Yatılı Bölge Okulunda yaşanan yurt sorununa dikkat çekerek, sorunun çözümü için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Milletvekili İncesu, “Göle Borsa İstanbul Yatılı Bölge okulunda geçtiğimiz günlerde eğitime ara verildi. Burada eğitim gören yaklaşık 170 çocuğumuzun ve ailelerin hayatını derinden etkileyecektir. Civar illerin tamamından fazla öğrencinin eğitim gördüğü bu okul ile ilgili bu kararın yetkili merciler tarafından yeniden değerlendirilerek; bu çocuklarımızın mağduriyetini giderebileceğini düşünüyorum. Çünkü maddi yetersizlikler ve zor mevsim koşulları göz önüne alındığında bu karar kamu yararına bir karar olmamıştır. Başvurularımızı yaptık, okulun gerekli tamiratlardan geçirilip tekrar Göle’mize kazandırılması için konunun takipçisi olacağım” dedi.

Milletvekili İncesu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti;

1. Ardahan İli Göle İlçesi YİBO ile ilgili; Yurt binasının kapatılıp eğitimin taşımalı sisteme çevrileceği bakanlığınızın planlaması dâhilinde midir?

2. Göle YİBO'da aktif olarak kullanılan yurt binasının sorunlu görülmesi halinde; aynı yerleşkede bulunan daha sağlıklı koşullara sahip binanın yine yurt binası haline dönüştürülmesi konuya ilişkin çözüm planlarınız dâhilinde midir?

3. Bu okullarda eğitim gören öğrencilerin büyük bir kısmının anne yada babalarının hayatta olmadığı yada barınma ihtiyacının, mevcut eğitim alanında gerçekleşmesi kısıtlandığında, eğitim hayatlarından kopabileceği öngörüsü bakanlığınızca değerlendirilmiş midir?

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —