Kurumsal Altyapıya Güçlü Adım
GÜNCEL 23.06.2025 12:46:00 0

Kurumsal Altyapıya Güçlü Adım

Rektör Emiroğlu, Toplam 12.350 m²’lik inşaat alanında planlanan Merkezi Yemekhane ve Kütüphane binalarının yapımı projesi kapsamında, Kütüphane Binamızın temeli atılmıştır

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan Üniversitesi bünyesinde inşa edilecek olan Kütüphane binasının temel atma töreni, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, önceki dönem CHP Milletvekili Ensar Öğüt, üniversite rektör yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yıldız ve Prof. Dr. Zafer Aykanat, Genel Sekreter Kubilay Aras, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, Hanak Belediye Başkanı Erdal Kurukaya, İl Müftüsü Adem Karadeniz, yüklenici firma temsilcileri, il protokol üyeleri, ile akademik ve idari personel katıldı.

Törende konuşan Rektör Emiroğlu, üniversitenin kurumsal gelişiminde önemli bir eşik oluşturan bu projeyle; artan öğrenci sayısı, yeni açılan akademik programlar ve genişleyen kurumsal yapı doğrultusunda fiziksel altyapının güçlendirilmesinin zorunlu hale geldiğini vurguladı. Mevcut yemekhane ve kütüphane alanlarının yetersizliği ve dağınık yerleşimi nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çeken Emiroğlu, bu kapsamda bütüncül ve çağdaş bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Toplam 12.350 m²’lik inşaat alanında planlanan Merkezi Yemekhane ve Kütüphane binalarının yapımı projesi kapsamında, Kütüphane Binamızın temeli atılmıştır. Bodrum katında üniversitemiz personelinin ihtiyaçlarına kalıcı bir çözüm sunacak kapalı otopark alanı ve teknik alanların yer aldığı yapıda; giriş katında 2000 m² büyüklüğünde bir merkezi laboratuvar, birinci katta 384 kişilik açık çalışma alanı, ikinci katta ise bilgisayar laboratuvarı, tez odaları ve açık okuma alanları yer alacaktır. Bu yapıların yalnızca fiziksel ihtiyaçlara cevap vermekle kalmayıp; sosyal etkileşimi artıracak ve kurumsal aidiyeti pekiştirecek şekilde tasarlandığı belirtildi.

Rektör Emiroğlu,  konuşmasında, sürece destek sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na, ilgili bakanlıklara, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’a, önceki dönem rektörleri Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Prof. Dr. Mehmet Biber’e, yüklenici firma temsilcilerine, teknik ve idari ekiplere, mimarlara, mühendislere ve tüm üniversite paydaşlarına teşekkürlerini iletti. Tören, İl Müftüsü Adem Karadeniz’in duası, kurdele kesimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve ardından gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

 

1

Vali Çiçek, sahipsiz hayvan barınağını inceledi

2

Başkan Çamliyurt’tan Cumhuriyet Mahallesi Esnafına Ziyaret

3

Başkan Aydın,İl Koordinatörleri Çalışma Kampı”na katıldı

4

Kurumsal Altyapıya Güçlü Adım

5

TGK; "Gazetecilik Meslek Yasası'na acilen ihtiyaç duymaktadır."