KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık fiyatları cep yakıyor.

GÜNCEL 25.04.2024 15:07:00 0
KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık fiyatları cep yakıyor. Ramazan Bayramını geride bırakan Ardahanlılar, Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı. Kurban alacaklar bu yıl fiyatlarda yaşanan pahalılıktan dert yanarken, üreticiler ise yem ve çoban maliyetleri nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Ramazan bayramının ardından Ardahanlı vatandaşlar Kurban bayramında kurban kesmek için büyükbaş arayışına başladı. Özellikle köylerde doğal usullerle beslenen hayvanları tercih eden vatandaşlar, fiyatları 80 bin lira ile 200 bin lira arasında değişkenlik gösteren kurbanlıklara bakıyor. Eti ve yaşı bakımından iyi kurbanlık arayanların adresi ise hayvan pazarlarından ziyade köyler oluyor. Üreticilerin özenle beslediği kurbanlıklar sıkı pazarlık yapılarak satın alınıyor ve besiye çekiliyor.

Ardahan’da dişi kurbanlıkların fiyatı 70 bin liradan başlayarak 110 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor. Erkek kurbanlıklar ise 110 bin liradan başlayarak 250 bine kadar fiyatlarla satılıyor. Öte yandan küçükbaş kurbanlıklar ise 10 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar alıcı buluyor.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı