KURBAN BAYRAMI’NDA ÇOCUK PSİKOLOJİSİNE DİKKAT!

Psikolog Buse Polat, Kurban Bayramı’nda çocukların nasıl etkilendiğini ayrıntılarıyla açıkladı.

GÜNCEL 15.06.2024 12:15:00 0
KURBAN BAYRAMI’NDA ÇOCUK PSİKOLOJİSİNE DİKKAT!

Psikolog Buse Polat, Kurban Bayramı’nda çocukların nasıl etkilendiğini ayrıntılarıyla açıkladı.

Psikolog Buse Polat, Kurban Bayramı'nda çocukların kurban kesimini görmesi veya izlemesi onların psikolojisini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Kurban kesiminin kanlı ve şiddet içeren bir olay olduğunu kaydeden Polat şunları söyledi;  “Çocuklar bu tür sahneleri görerek korku, endişe ve travma yaşayabilirler. Aynı zamanda kurban kesimine tanık olan çocuklar kabuslar görebilir veya uyku sorunları yaşayabilirler.

Sürekli şiddet ve kanla karşılaşan çocuklar, zamanla bu tür olaylara duyarsızlaşabilir ve şiddeti normal bir davranış olarak algılayabilirler. Çocuklar, kurban kesimini izledikten sonra üzüntü, korku veya öfke gibi yoğun duygusal tepkiler verebilirler. Hayvanların acı çektiğini görmek, bazı çocuklarda empati eksikliğine yol açabilir. Hayvan haklarına ve duygularına karşı duyarsızlaşabilirler. Eğer çocuklar aile bireylerinin kurban kesimini onayladığını veya katıldığını görürse, bu durum çocukların ailelerine karşı olumsuz duygular beslemelerine neden olabilir. 

Çocukların bu tür olumsuz etkilerden korunması için ailelerin dikkatli olması, çocukları kurban kesiminden uzak tutması ve onlara yaşlarına uygun bir şekilde bayramın anlamını anlatması önemlidir. 

Çocuklara Kurban Bayramı'nın anlamını ve ritüellerini yaşlarına uygun bir şekilde açıklamak onlara kurbanın dini ve kültürel önemini, yardımlaşma ve paylaşma konularını vurgulayarak anlatmak önemlidir” diye konuştu. 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Belediye, yeşil alanlarda ot biçme çalışmalarına devam ediyor

2

Doğu Yılmaz’dan Ağrı dağına zirve tırmanışı

3

Sobadan çıkan yangın evi küle çevirdi

4

PARİM SPOT MOBİLYA: KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

5

KURBAN BAYRAMI’NDA ÇOCUK PSİKOLOJİSİNE DİKKAT!