Tarih: 08.11.2015 11:04

Kaymakamlar toplantısı ?eğitim? gündemiyle yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kasım ayı Kaymakamlar Toplantısı ?eğitim? gündemiyle Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı.
 
Toplantıda, Eğitim-öğretim konusunda ciddi projelerin hayata geçmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Deniz, ?Eğitim konusunda özellikle okullarımızın fiziki anlamda neredeyse hiçbir eksiği kalmadı. Bütün okullarımız eğitime elverişli ve gerekli donanımlara sahiptir. Bununla birlikte Ardahan´da eğitimin kalitesini daha ileri seviyelere çıkarmak zorundayız. Her şeyin başında eğitim-öğretim gelmektedir. Aileyi, öğrenciyi, öğretmeni ve kamuoyunu işin içine katarak bir proje hazırlamak ve bu projeyi kısa vade içerisinde hayata geçirmek durumundayız? dedi.
 
Okullarının sürekli olarak denetlenmesi gerektiğini belirten Vali Deniz, tespit edilen her türlü eksikliğin vakit kaybedilmeden giderilmesini istedi.
 
Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tespit edilmesini de isteyen Vali Deniz, bu öğrencilere gerekli eğitim yardımlarının yapılması yönünde talimatlar verdi.
 
Toplantıda çocuk yaşta yapılan evlilikler konusuna da değinen Vali Deniz, küçük yaşta yapılan evliliklerin olumsuz sonuçlarını ortadan kaldırmak için toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından özellikle köylerde aile ve öğrencileri bilgilendirme amaçlı seminer ve uygulamaların geçen yıl olduğu gibi bu yılda devam ettirilmesini istedi.
 
Kış mevsimiyle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflar tarafından yapılan kömür yardımları konusunu da değerlendiren Vali Deniz,  yapılan yardımların herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmeksizin titiz ve hızlı bir şekilde vatandaşlara ulaştırılması gerektiğini kaydetti.
 
İlçe Kaymakamları, Özel İdare Genel Sekreteri ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Deniz ayrıca sağlık, spor, kamu yatırımları ve SYDV çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —