İmece ruhu Damal yaylasında can buldu: Mahalleye çoban evi geliyor
GÜNCEL 10.06.2025 20:24:00 0

İmece ruhu Damal yaylasında can buldu: Mahalleye çoban evi geliyor

Ardahan’ın Damal ilçesinde örnek dayanışma: Mustafa Kemal Mahallesi’ne modern çoban evi kazandırılıyor

Damal Belediye Başkanı Kemal Çamliyurt, Mustafa Kemal Mahallesi yaylasında inşa edilecek çoban evi için yerinde incelemelerde bulundu. Proje, mahalle halkı, belediye meclis üyeleri ve muhtarın imece usulüyle verdiği gönüllü katkılarla hayata geçiriliyor.

İnşaat sürecinde işçilik ve malzeme taşıma işleri vatandaşların özverisiyle yürütülecek. Damal Belediyesi ise çoban evinin yapımında kullanılacak tüm inşaat malzemelerini karşılayarak projeye tam destek veriyor.

Başkan Kemal Çamliyurt, birlik ve dayanışma içerisinde atılan bu adımın, mahalleye kalıcı, modern ve fonksiyonel bir çoban evi kazandıracağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bu proje, sadece bir yapı değil; dayanışmanın, emeğin ve toplumsal birlikteliğin eseridir. Mahalle halkımıza, meclis üyelerimize ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Birlikten kuvvet doğar; bu dayanışma örneği Damal’ımıza hayırlı olsun.”

Çoban evinin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

 

MÜJDAT BÖLÜK/ARDAHAN MEDYA

1

Sokak Hayvanları İçin Örnek Proje faaliyete geçti

2

Suç Oranlarında Dikkat Çeken Düşüş

3

Serhat Ardahan Spor’un eski Başkanı Aykut Karagöz silahlı saldırıda hayatını kaybetti

4

‘MOBİL ATIK TOPLAMA EKİBİ’ VATANDAŞI SEVİNDİRDİ

5

İmece ruhu Damal yaylasında can buldu: Mahalleye çoban evi geliyor