İl Tarım Müdürlüğü hayvan sağlığı çalışmalarına başladı

İl Tarım Müdürlüğü, proje köylerinde hayvan sağlığını ve verimliliğini artırmak amacıyla çalışmalara başladı

GÜNCEL 18.07.2024 10:52:00 0
İl Tarım Müdürlüğü hayvan sağlığı çalışmalarına başladı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan İl Tarım Müdürlüğü, proje köylerinde hayvan sağlığını ve verimliliğini artırmak amacıyla çalışmalara başladı. "Gebelik Muayenesi" ve "Fertil Bolus Uygulaması" gibi modern yöntemlerle saha çalışmaları başlatıldı.

Proje kapsamında, işletmelerde her inekten yılda bir buzağı alınması uygulaması ile ekonomik karlılığın artırılması hedefleniyor. Ayrıca, suni tohumlama biyoteknolojisi kullanılarak spermanın dondurulup dişi hayvanların suni yolla tohumlanmasıyla sürü verim kaybının minimize edilmesi amaçlanıyor.

Bu yenilikçi uygulamalar, İl Tarım Müdürlüğü Makam Danışmanı Ali Cihat Toydemir, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Emrah Aydın ve il/ilçe müdürlüğü bünyesindeki veteriner hekimlerinin koordinasyonunda başarıyla hayata geçirildi.

Ardahan İl Müdürlüğü yetkilileri, projenin hayvancılık sektörüne sağlayacağı katkıları ve köylerdeki hayvan sağlığı standartlarının yükseltilmesiyle ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Bu adımların bölgedeki çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine önemli faydalar sağlayacağı vurgulandı.