Tarih: 18.10.2024 11:07

Hanak’ta öğrencilere, yönelik tatbikat verildi

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Bedrettin Şuay

Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Yolcu, 2024-2025 "Pansiyon Eylem Planı" çerçevesinde gerçekleştirilen "Afetlerden Korunma Bilinci" eğitimine dair önemli açıklamalarda bulundu. Eğitim, Hanak Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticilerinin organizasyonu ile Ardahan AFAD yetkilileri tarafından okul pansiyonunda verildi.

Yolcu, etkinliğe katılan öğrencilere deprem ve yangın gibi afetlere karşı bilinç kazandırmak amacıyla düzenlenen çalışmanın önemine vurgu yaptı. Ülkemizin, dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunduğunu hatırlatan Yolcu, "Toplumda depreme karşı hazırlıklı olma ve depremden korunma yollarını öğrenme bilincini yaygınlaştırmak için bu tür etkinliklerin önemi büyük. Özellikle öğrencilerimizin bu konudaki bilgilerini artırmak, onları daha bilinçli bireyler haline getirmek adına atılan adımlar, geleceğimiz için oldukça değerlidir." dedi.

Yolcu, bu eğitimi gerçekleştiren Ardahan AFAD yetkililerine ve emeği geçen okul yöneticilerine teşekkür ederek, toplumun afetlere karşı daha duyarlı ve hazırlıklı hale gelmesi için çalışmaların süreceğini ifade etti. Eğitimlerin devam edeceği ve daha fazla öğrenciye ulaşarak afet bilincinin artırılacağı bildirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —