Göle’de erken yaşta evliliklerle mücadele eğitimi verildi

ASH İl Müdürlüğü'nden Göle’de Köy Güvenlik Koruyucularına yönelik erken yaşta evliliklerle mücadele eğitimi verildi

GÜNCEL 16.09.2024 15:34:00 0
Göle’de erken yaşta evliliklerle mücadele eğitimi verildi

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde Göle ilçesinde önemli bir eğitim düzenledi. Eğitim, Göle ilçesinde görev yapan Köy Güvenlik Koruyucuları için gerçekleştirildi.

Göle ilçesindeki Köy Güvenlik Koruyucularına yönelik olarak verilen bu eğitim, erken yaşta ve zorla yapılan evliliklerle mücadeleye yönelik farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Eğitimin içeriğinde, erken yaşta evliliklerin sosyal ve psikolojik etkileri, bu tür evliliklerin önlenmesi için alınabilecek önlemler ve ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verildi.

Eğitim programında, köy güvenlik koruyucularına erken yaşta evliliklerle ilgili toplumsal duyarlılığın artırılması, çocuk hakları ve mağdurlara destek mekanizmaları hakkında da bilgiler sunuldu. Ayrıca, köylerde karşılaşabilecekleri bu tür olaylarla ilgili nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Bu tür eğitimlerin, erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesinde kritik bir rol oynadığını belirten yetkililer, toplumun her kesiminin bu mücadeleye katkıda bulunmasının önemine vurgu yaptılar.

 

 

 


1

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

2

AÖF’ün sınavsız ‘İkinci Üniversite’ kayıtları devam ediyor

3

Stadyum reklam panoları satışa çıktı! Reklam ver takımına destek ol…

4

Genel Sekreter Emin, Tır Parkındaki çalışmaları İnceledi

5

"Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" Projesi için bilgilendirme toplantısı yapıldı