Göle’de 28 Şubat Sivil Savunma günü etkinliği
GÜNCEL 19.03.2025 15:14:00 0

Göle’de 28 Şubat Sivil Savunma günü etkinliği

Etkinlikler, sivil savunma bilincini artırmak ve öğrencilere önemli bilgiler kazandırmak amacıyla düzenlendi

Haber: Müjdat Bölük

Göle Nihat Delibalta Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, 28 Şubat Sivil Savunma Günü kapsamında Öğr. Gör. Hilmi Güzel koordinatörlüğünde anlamlı bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler, sivil savunma bilincini artırmak ve öğrencilere önemli bilgiler kazandırmak amacıyla düzenlendi.

Etkinliğin birinci ayağı, Ardahan Göle Şehit Er Kemal İzci Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Ardından ikinci ayağı, Ardahan Göle Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. Etkinliklerde, Göle Nihat Delibalta Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, akademisyenleriyle birlikte öğrencilere teorik bilgiler vererek, uygulamalı tatbikatlar yaptı.

Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sezai Demirdelen ve öğretim elemanı Öğr. Gör. Erol Özçelik’in de katıldığı etkinliklerde, sivil savunma ve yangın güvenliği konusunda farkındalık yaratılması hedeflendi. Öğrenciler, tatbikatlarla olası acil durumlara nasıl müdahale edebileceklerini öğrenme fırsatı buldular.

Ayrıca, etkinlik sırasında lise öğrencilerine yangın güvenliği, sivil savunma öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler aktarıldı. Hem teorik hem de pratik eğitimlerle, gençlerin sivil savunma bilincinin arttırılması amaçlandı.

Bu etkinlik, aynı zamanda yerel halk ve öğrenciler arasında dayanışma ve güvenlik kültürünün pekiştirilmesi adına büyük bir önem taşıdı. Göle Nihat Delibalta Meslek Yüksekokulu, bu tür eğitim ve tatbikatlarla, geleceğin sivil savunma uzmanlarını yetiştirmeye devam ediyor.

 

 

1

Karda mahsur kalan araçlar kurtarıldı

2

Gönül sofraları kuruluyor, dayanışma büyüyor

3

İlahiyat Fakültesi öğrencileri Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Yarışmasında ARÜ’yü temsil edecek

4

Çanakkale şehitleri tiyatro oyunlarıyla anıldı

5

ARÜ’den 1 proje daha ÜNİDES kapsamında hibe almaya hak kazandı