ENSAR ÖĞÜT: “ENGELLERLE KARŞILAŞMAK YERİNE DESTEK GÖRMEYİ BEKLİYORUM”

Halilefendi Mahallesinde otel inşaatı yapan iş insanı Ensar Öğüt: "Engellerle karşılaşmak yerine destek görmeyi bekliyorum” dedi.

GÜNCEL 25.07.2024 16:24:00 0
ENSAR ÖĞÜT: “ENGELLERLE KARŞILAŞMAK YERİNE DESTEK GÖRMEYİ BEKLİYORUM”

22., 23. ve 24. dönem Ardahan Milletvekili ve iş insanı Ensar Öğüt, Halilefendi mahallesi Kayabaşı mevkiinde Otel inşaatı gerçekleştiriyor. 

Otel inşaatı sırasında bir çok engellerle karşılaştığını belirten iş insanı Ensar Öğüt: "Engellerle karşılaşmak yerine destek görmeyi bekliyorum” dedi.

Ensar Öğüt, 4 yıl önce aldığı otel inşaatının bulunduğu arsaya yapılan ahır nedeniyle mağduriyet yaşadığını söyledi. 

Öğüt, mülküne izinsiz bir şekilde girildiğini ve buna yönelik yıkım kararlarının uygulanmadığını belirterek, mevcut duruma tepki gösterdi.

Yaklaşık dört yıl önce satın aldığı arsasında bulunan izinsiz yapıdan ötürü büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getiren Öğüt, “Benim arsamı işgal ediyor. Defalarca yıkım kararı çıkmasına rağmen bu kararlar uygulanmadı. Yetkililere sesleniyorum: Bu yıkım kararını neden uygulamıyorsunuz?” dedi.

Mülkünü işgal edenlerden kira talebinde bulunabileceğini ve bu talebin hukuken mümkün olduğunu belirten Öğüt, “Eğer ki bu durum mahkemeye taşınırsa dört yıllık kira talebinde bulunma hakkım doğar ve bu benim için önemli bir gelir kaynağı olabilir. Fakat asıl hedefim bu değil. Amacım, burada yaptığım yatırımların önüme engel olarak çıkartılmamasıdır.” 

Ardahan’a büyük yatırımlar yaptığını ve bu yatırımların Ardahan ekonomisine katkı sağlayacağını kaydeden Öğüt; “Burada kimsenin babasının malı yok, burası benim aldığım bir mülk. Amacım, Ardahan’a katkı sağlamak ve buradaki ekonomik hareketliliği arttırmak. Türkiye’de olmayan bir yatırım yapıyorum. Bu yatırımı tamamlamak için 5 milyon lira harcamam gerekiyor.” 

Portatif bir toplantı salonu inşa edeceğini söyleyen Öğüt, “Ardahan’da üst düzey toplantılar için salon eksikliği var. Ben bu eksikliği gidermek için 5 milyon liralık bir yatırım yapmayı planlıyorum. Portatif, yani sökülüp takılabilen bir yapı olacak. Bu yatırım Ardahan’a önemli bir değer katacak.” 

Belediyenin tutumunu eleştiren Öğüt, “Belediye başkanı Faruk Demir’ yanlış bilgiler veriliyor. Benim arsam da yapı olduğunu ve bu duruma karşı defalarca yazılı başvuruda bulundum fakat bir sonuç alamadım. Yasal olmayan hiçbir işlem yapmıyorum, her şey yasalara uygun ilerliyor. Burada devletin imkanları kullanılarak mülküm işgal edildi.” 

Öğüt, Valiliğin desteğinin kendisi için önemli olduğunu belirterek, “Valilik olmasaydı, bu yatırımı yapmaktan vazgeçerdim. Sayın Valimi Hayrettin Çiçek’in desteği benim için çok kıymetli. Bu nedenle yatırım yapma kararımdan vazgeçmedim ve Ardahan’a katkı sağlamak istiyorum. Herkes buradan parasını alıp büyük şehirlere giderken ben oradaki mal varlıklarımı satıp buraya yatırım yaptım. Yatırımım engellenirse destek olunmazsa inşaatı tamamlamayacağım. Ardahan halkını ve yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Bölgenin ekonomik kalkınması için turizmin önemine değinen Öğüt, “Ardahan’a turist çekmemiz gerekiyor. Buradaki esnafın kazanç sağlaması, bölgenin kalkınması için daha fazla otel ve tesis yapılması gerekiyor. Eğer ki bu engellemeler devam ederse kimse buraya yatırım yapmaya cesaret edemez.” 

Turizm amaçlı yapımı devam eden otel inşaatında bir çok engellerle karşılaştığını belirten Öğüt, “Ardahan’a ve ülkeye hizmet etmek için burada yatırım yapıyorum. Engellerle karşılaşmak yerine destek görmeyi bekliyorum. Yatırımlarımın önü açılırsa Ardahan’ın gelişmesine önemli katkılar sağlayacağım.” diye konuştu.
 


1

Çetinkaya, SED hizmetinden yararlanan aileleri ziyeret etti

2

ARDAHAN’IN GİZEMLİ MAĞARALARI KEŞFEDİLİYOR

3

SERHAT ARDAHANSPOR TOP BAŞI YAPTI

4

Özel bireyler için Artvin-Karagöl’e gezi düzenlendi

5

Başkan Demirci’den Albay Gülecen’e Hayırlı olsun ziyareti