Emeklilerden Ardahan’da Basın Açıklaması
GÜNCEL 14.01.2026 13:16:00 0

Emeklilerden Ardahan’da Basın Açıklaması

Ardahan’da emekli örgütleri ve bazı siyasi partiler, emekli maaşlarına yapılan zamları protesto etti.

Haber: Bedrettin Şuay

DİSK’e bağlı Devrimci Emekliler Sendikası (Dev-Emekli Sen) Ardahan Şubesi, CHP, Sol Parti ve Emek Partisi be Eğitim-sen Ardahan il örgütlerinin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada, düşük emekli maaşlarının açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldığı vurgulanarak, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi istendi. Ayrıca tüm emeklilere seyyanen zam yapılması, ilaç katkı paylarının kaldırılması ve bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyine çıkarılması talep edildi.

Emekliler adına yapılan açıklamada, kamu kaynaklarının halkın yararına kullanılması gerektiği ifade edilerek, emeklilerin “insan onuruna yakışır bir yaşam” talep ettiği belirtildi. Açıklama, emeklilerin hak mücadelesini sürdüreceği mesajıyla sona erdi

 

 

1

Ardahan DSYB Çıldır’da Ziyaretlerde Bulundu

2

Koruyucu Aileye Anlamlı Ziyaret

3

Başkan Kurukaya: “Ramazan’ın Bereketini Hemşehrilerimizle Paylaşıyoruz”

4

Ardahan’da Taşımalı Servis Araçlarına Trafik Denetimi

5

Ardahan’da Korsan Taşımacılıkla Mücadele Toplantısı yapıldı