Damal’da Suya Güvenli Gelecek
GÜNCEL 12.10.2025 10:50:00 0

Damal’da Suya Güvenli Gelecek

Damal Belediyesi, Konuksever, Çaybaşı ve Serhat mahallelerine su sağlayan hattı yeni kaynakla güçlendirerek adil, sürdürülebilir ve israfı önleyen bir su sistemi kurdu

Haber: Bedrettin Şuay

Damal Belediyesi, suyun adil ve sürdürülebilir kullanımına yönelik önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye Başkanı Kemal Çamliyurt’un öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, Konuksever, Çaybaşı ve Serhat mahallelerine su sağlayan Kuzey Çatallar mevkisindeki hat, yeni bir su kaynağıyla güçlendirildi.

Başkan Çamliyurt, suyun artık sadece yerel değil, küresel bir kriz haline geldiğini belirterek, “Su artık dünyanın en büyük sorunu. Biz Damal’da bu gerçeği erken fark ettik. Amacımız, her haneye adil, sürdürülebilir ve israfı önleyen bir su sistemi kurmaktı. Günü kurtarmak değil, geleceği garantiye almak için çalışıyoruz.” dedi.

Göreve geldikleri ilk dönemde yapılan sayaç ve abonelik düzenlemelerinin, o dönemde yanlış anlaşıldığını ancak bugün suyun adil paylaşımını sağlayan en önemli reformlardan biri haline geldiğini vurgulayan Çamliyurt, bu düzenleme sayesinde hem su israfının önüne geçtiklerini hem de her haneye eşit ve düzenli su ulaştırdıklarını söyledi.

Başkan Çamliyurt, Damal halkına da teşekkür ederek, “Damal halkı ferasetiyle ve duyarlılığıyla bu süreci sahiplendi. Bizim en büyük gücümüz halkımızın sağduyusu oldu.” ifadelerini kullandı.

Kemal Çamliyurt yönetimindeki Damal Belediyesi, çevre duyarlılığı, kaynak yönetimi ve altyapı yatırımlarındaki kararlı çalışmalarıyla bölgedeki diğer belediyelere de örnek gösteriliyor.

Yeni su kaynağının devreye alınmasıyla birlikte Damal, yalnızca bugünün değil, geleceğin su güvenliğini de teminat altına almış oldu.

 

 

1

Genel Tarım Sayım Çalışmaları devam ediyor

2

Vali Hayrettin Çiçek, Anaokullarını Ziyaret Etti

3

ARÜ’de “Mahmut ile Meryem” adlı eser değerlendirildi

4

Ağrı Huzurevi Heyetinden ASH il Müdürü Çetinkaya’ya Ziyaret

5

Geleneksel Mangala, Çıldır’da Öğrencilerle Buluşuyor