DAMAL ŞENLİKLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

"Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri'nin 25'incisi yoğun katılımla gerçekleştirildi.

GÜNCEL 1.07.2024 11:49:00 0
DAMAL ŞENLİKLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Ardahan'daki Karadağlar'ın eteğinde yanındaki tepenin gölgesinin düşmesiyle oluşan Atatürk silüeti, her yıl Haziran-Temmuz döneminde 17.50-18.10 saatleri arasında belirginleşiyor. Atatürk silüeti oluşmasından esinlenilerek her yıl "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" düzenleniyor. Şenliklerin 25'incisi bu yıl yoğun katılımla gerçekleşti. Şenliklerde halk oyunları gösterisi, yerel sanatçılar ve ozanlar, Kafkas Grubu Halk oyunları gösterileri yapıldı.

Şenliklere Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Damal Kaymakam Vekili Emrah Akduman, ilçe kaymakamları, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Damal Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt, ilçe belediye başkanlarıyla çok sayıda davetli katıldı.

Vali Hayrettin Çiçek, yaptığı konuşmada, Ardahan ve Damal denilince ilk akla gelen tanıtım yüzü ve değerin Atatürk Silüeti olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında festivallerin ve şenliklerin, gurbetle sılayı buluşturan ve kaynaşma vesilesi olduğunu aktaran Vali Hayrettin Çiçek, daha sonra şöyle konuştu: “Nüfusunun büyük bir bölümü ülkemizin büyük şehirlerinde yaşayan bir il olmamız hasebiyle Ardahan da ve il dışında yaşayan hemşehrilerimizin bir araya gelmesi, kültürümüzün her anlamda yaşatılması, şehrimiz için gerekli iş birliği ve dayanışmanın sağlanması adına bu türden etkinlikler çok kıymetli bir çalışma olarak değerlendirilmelidir. Bu anlamda ilimiz dışında yapılan şehir tanıtım günleri, tanıtım faaliyetleri, ilimizde kutlanan festivaller, şenlikler bu dayanışma, birlik, beraberlik sağlaması ve kültürel değerlerimizin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması adına çok kıymetli. Damal ilçemizde de devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin Karadağ Tepesine yansından esinlenerek icra edilen 25’inci Atatürk’ün İzinde-Gölgesinde Damal Şenlikleri bu fonksiyonların gerçekleşmesini sağlayan, sevinç ve mutlulukla bir araya geldiğimiz, Atamızı andığımız çeyrek asırlık tarihi ile ilimizin ve ilçemizin tanıtımında önemli yeri olan bir etkinlik. Ardahan ve Damal denilince ilk akla gelen tanıtım yüzlerinde, değerlerinden biride Damal Atatürk Silüeti. Bu bakımdan hem şehrimizin tanıtımı ve hem de burada kaynaşmamız, birlik beraberliğimizin pekişmesi adına bu etkinliklerin icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Damal Belediye Başkanı Çamlıyurt ise, amaçlarının her yıl yapılan şenliklerle Atatürk siluetini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak olduğunu söyledi.

Çamlıyurt, “Biz küçük bir ilçeyiz bunun bizlere verdiği avantajlar ve dezavantajlar var. Doğanın bize bahşettiği Atatürk siluetini dünyaya duyurabilmek, globalde daha ileri tutabilmek için bu tür festivallere ihtiyacımız var” dedi.


1

CANİBEG YAYLASINDA RENKLİ ŞENLİK

2

Türkgözü Gümrük Kapısı'nda engelli bireylerin hizmete erişilebilirliği denetlendi

3

Ardahanlılar milli maç heyecanını dev ekrandan izlemek istiyor

4

Ardahan’da milli takımın çeyrek final coşkusu

5

AK Parti Merkez İlçeden, İl Genel Meclis Üyelerine hayırlı olsun ziyareti