ŞENOL KİRMAN
Ardahan´da çöp konteynerleri boyanarak emojilerle süslendi.
Sevdamız Ardahan Derneği, sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla çöp konteynerlerini boyayıp üzerine emojiler çiziyor. Başkan Levent Pehlivan tarafından boyanan çöp konteynerleri Ardahan´a ayrı bir güzellik kattı.
Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan, çalışmayı sosyal farkındalık amacıyla hayata geçirdiklerini belirterek, ?Çevremizde gözümüze çarpan çirkin görüntüleri güzelleştirmek adına böyle bir çalışma yaptık? dedi.
Çirkin görüntü oluşturan çöp konteynerlerini boyadıklarını belirten Başkan Pehlivan, ?Şehrimizin her köşesinde bulunan çöp kutuları 21. Yüzyılda medeni şehirlerde yer altında olur. Biz Ardahan´da maalesef teknolojiyi çok geriden takip ediyoruz. Şehrin güzelliğini bozan çöp kutularını protesto etmek için hem de renkli dokunuşlar yaparak Ardahan´ı daha yaşanılabilir hem de daha güzel görünüme kavuşturmak için böyle bir uygulama yaptık. Çevreye duyarlılık anlamında bir tepki gösterdik. Sokağa çıktığımız da o kadar çirkin şeyler var ki küçük dokunuşlarla onları güzel görünüme kavuşturabiliriz. Ardahan´da temizlik personelinin yeterli olmadığı düşüncesindeyim. Ardahan Belediyesinin temizlik personeli sayısını arttırması gerekiyor. Çöp atma konusunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Çöp kutusu varken çöpü yere atmayalım. Çevreye saygı, insana saygı diyoruz. Ardahan´ın güzel olması için mücadelemizi sürdüreceğiz? diye konuştu.