Coğrafi işaretli Ardahan balının fiyatı belli oldu!

Ardahan’da üretilen coğrafi işaret tescilli Ardahan çiçek balının, bu yıl ki satış fiyatı belli oldu.

GÜNCEL 22.07.2024 15:35:00 0
Coğrafi işaretli Ardahan balının fiyatı belli oldu!

Ardahan’da üretilen coğrafi işaret tescilli Ardahan çiçek balının, bu yıl ki satış fiyatı belli oldu.

Ardahan’da arıcılar taze balı hasat etmek için gün sayıyor. Dünyadaki en önemli arı ırklarından Kafkas Arısı tarafından 2000 metre yükseklikteki yaylalarda binlerce çeşit ballı çiçekten üretilen Coğrafi işaretli Ardahan Balının fiyatı belli oldu.

Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, coğrafi işaretli balın fiyatını 1000 TL, normal balın fiyatını ise 700 TL olarak belirlediklerini söyledi.

Piyasaya çıkacak yeni ballar için fiyat açıklamasında bulunan Birlik Başkanı Evliyaoğlu şunları söyledi; “2024 yılı bal hasat dönemi başlamak üzere. 19 Temmuz tarihinde Birliğimiz, Ardahan Üniversitesi, Kafkas Arısı Eğitim, Üretim ve Gen Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ve üreticilerimizin katılımı ile toplantı yaparak bal fiyatlarını ortak kararla belirledik. Coğrafi işaretli bal ayrı, normal bal ayrı olacak şekilde belirlendi. Coğrafi işaretli üreticilerimizin ballarını arıcılarında görüşlerini alarak günün koşullarını da göz önünde bulundurarak maliyetleri hesapladık ve 1000 TL, diğer normal süzme balın fiyatını da 700 TL olarak belirledik. 2024 yılı hasat dönemi tüm arıcılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bereketli bir hasat dönemi temenni ediyorum” dedi.

 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA