Çocuk haklarına dair bilinçlenme etkinliği yapıldı

Atatürk Ortaokulu ve Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencilerine "Hayatın İlk Çeyreği ve Çocuk Hakları" konulu eğitim verildi

GÜNCEL 10.05.2024 11:48:00 0
Çocuk haklarına dair bilinçlenme etkinliği yapıldı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Atatürk Ortaokulu ve Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencilerine "Hayatın İlk Çeyreği ve Çocuk Hakları" konulu eğitim verildi.

Çocuk haklarının önemine vurgu yaparak gençleri bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlayan etkinlik, büyük ilgi gördü. Atatürk Ortaokulu ve Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencileri, uzmanlar tarafından verilen eğitimlerde çocuk haklarının evrensel önemini ve korunmasının gerekliliğini öğrendiler.

Etkinlik kapsamında yapılan açıklamada, "Çocuklarımızın haklarını bilmeleri ve korumaları hayati önem taşıyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimize bu bilinci aşılamak istiyoruz. Onların haklarını bilmesi, toplumda daha bilinçli bireyler olmalarını sağlayacaktır." denildi

Öğrenciler ise etkinlik sonrasında konuyla ilgili daha bilinçli olduklarını ve çevrelerindeki arkadaşlarına da bu konuda bilgi vereceklerini belirttiler.

Etkinlik, çocuk haklarının toplumun her kesimi tarafından bilinir ve korunur hale gelmesine katkı sağlaması açısından önem arz ediyor. Ardahan'da düzenlenen bu tarz etkinliklerin devam edeceği belirtilirken, çocuk haklarının öneminin her geçen gün daha da arttığı vurgulanıyor.


1

SGK’dan Sosyal Güvenlik Haftası ziyaretleri

2

Küçükbaş kurbanlıklar daha çok ilgi görüyor

3

Bağdaşenspor Başkanı Galip Bozkurt istifa etti

4

Milli yüzücü Sefa Yurtkölesi öğrencilerle buluştu

5

CHP’den alternatif 19 Mayıs kutlaması