CHP Ardahan Kadın Kollarından  8 Mart Açıklaması
GÜNCEL 8.03.2026 11:21:00 0

CHP Ardahan Kadın Kollarından 8 Mart Açıklaması

CHP Ardahan Kadın Kolları Başkanı Menekşe Bekmez, 8 Mart’ta kadınların eşitlik mücadelesini vurguladı ve tekstil atölyesi çalışanlarını ziyaret etti.

Haber: Arzu Alkan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Kadın Kolları Başkanı Menekşe Bekmez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Bekmez, kadınların yalnızca şiddetle değil, aynı zamanda yoksulluk, güvencesizlik ve emek sömürüsüyle de mücadele ettiğini belirterek, eşit ve özgür bir yaşam mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Kadınların hem ev içinde ücretsiz bakım emeği verdiğini hem de iş hayatında eşitsizliklerle karşılaştığını ifade eden Bekmez, “Kadının ekonomik bağımsızlığı olmadan özgürlükten söz edilemez. Eşit işe eşit ücret talebimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bekmez, CHP’nin kadınların toplumsal yaşamın her alanında eşit şekilde yer alması için mücadele ettiğini belirterek, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun etkin şekilde uygulanması gerektiğini de dile getirdi. 8 Mart’ın sadece bir anma günü olmadığını ifade eden Bekmez, kadın dayanışmasının önemine dikkat çekti.

Öte yandan Bekmez ve CHP Ardahan Kadın Kolları üyeleri, 8 Mart kapsamında kentte faaliyet gösteren tekstil atölyelerini ziyaret ederek çalışan kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

1

CHP Ardahan Kadın Kollarından 8 Mart Açıklaması

2

Gürçayır Köyü Derneği İftarda Buluştu

3

Vali Yardımcısı Çiçekli’den 8 Mart’ta Kadın Çalışanlara Ziyaret

4

İl Milli Eğitim Müdürü Uzantı’dan Göle’de Okul Ziyareti

5

Milletvekili İncesu, Hemşehrileriyle İftar Sofrasında Buluştu