CANİBEG YAYLASINDA RENKLİ ŞENLİK

Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi’nin yaylasında bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “Canibeg Yayla Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu.

GÜNCEL 3.07.2024 15:45:00 0
CANİBEG YAYLASINDA RENKLİ ŞENLİK

Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi’nin yaylasında bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “Canibeg Yayla Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. 

Yayla Şenliğine Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, İlçe Kaymakamı Yunus Emre Fırat, Köprülü Belediye Başkanı Mustafa Yıldırımcı, protokol üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şenliğe katılan vatandaşlara hitaben bir selamlama konuşması yapan Vali Çiçek, Ardahan’ın geniş meraları ve doğallığını koruyan yaylaları ile muhteşem bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, gurbette yaşayan Ardahanlılara memleketlerinde konut edinmeleri ve birer yuva kurmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Vali Çiçek daha sonra şöyle konuştu: “Doğamız muazzam bir güzelliğe sahip. Her renk çiçek ve endemik türe sahip bitkileri barındırıyor. Bizlerin bu doğaya sahip çıkmamız, kıymetini bilmemiz lazım. Bugün burada hemşehri buluşmasına tanıklık ediyoruz. Bu yayla şenliği şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Şehrimizin kültürünün yaşatılması, yayla şenliği sosyal dokusuna uyan etkinliklerle vatandaşlarımızın hayatının zenginleştirilmesi, eğlenceli hale getirilmesi insanların hayatına dokunma adına çok kıymetli. Benim gurbette yaşayan hemşehrilerime burada naçizane bir önerim de olacak. Gurbette yaşayan Ardahanlı hemşehrilerimiz memleketlerinde birer konut edinsinler, burada birer yuvaları olsun. Belki ilerleyen yıllarda bu koşullara sahip olamayacaklar. Küresel iklim değişikliği tüm dünyayı olduğu gibi bizim ülkemizi de etkileyebiliyor. Dolayısıyla ilerleyen yıllarda bu bölge daha çok ilgi toplayacaktır. Ben şenliğimizin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Hayrettin Çiçek ve diğer katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Daha sonra Vali Çiçek, beraberindekilerle birlikte yöresel müzikler eşliğinde halay çekti, piknik alanındaki vatandaşlar sohbet etti.


1

Baydar, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen'i ziyaret etti

2

AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz Müftü Adem Karadeniz'i ziyaret etti

3

Kahverengi kokarcaya karşı samuray arısıyla mücadele!

4

Ardahan’a 12 doktor atandı

5

“Rüşvet ve İhaleye Fesat Karıştırma” operasyonunda gözaltına alınan 32 kişi serbest bırakıldı