BESİCİLER HAYVAN HASTANESİ İSTİYOR

Türkiye’de hayvancılığın merkezi konumunda bulunan Ardahan’da besiciler hayvan hastanesi kurulmasını istiyor.

GÜNCEL 7.05.2024 15:50:00 0
BESİCİLER HAYVAN HASTANESİ İSTİYOR

Türkiye’de hayvancılığın merkezi konumunda bulunan Ardahan’da besiciler hayvan hastanesi kurulmasını istiyor. Türkiye’nin et ihtiyacının karşılayan kentte  halen hayvan hastanesi bulunmuyor.

Hayvan hastanesi, kentte yoğun bir şekilde yapılan hayvancılık faaliyetlerinde hayvan sağlığıyla ilgili sorunların giderilmesinde önemli bir yere sahip.

Ardahan’da hayvan hastalıkları ilgili birçok problem yaşanırken tedavi edilemeyen hayvanlar çevre illere götürülüyor.

“TAHLİL BİLE YAPTIRAMIYORUZ”

Hayvan hastanesinin olmayışının üretim kaybına neden olduğu belirten besiciler, hayvanlarının hastalanması durumunda kentte tahlil bile yaptıramadıklarından şikayet ettiler.

Hayvanların tedavisi için Kars’a gittiklerini söyleyen besiciler, “Ardahan hayvancılığın yoğun şekilde yapıldığı illerin başında geliyor. Ne yazık ki ilimizde hayvan hastanesi yok. Hayvan hastalıkları ile karşı karşıya kalıyoruz. Ayağı kırılan incinen oluyor. Gelen veteriner hekimler, sadece dıştan muayene ederek eksik-doğru bir teşhis koymakta. Hekimin teşhisini destekleyecek bir röntgen, bir kan tahlili yaptıramıyoruz. Bir büyükbaş sığırın değeri şu anda yaklaşık 100 bin TL civarında. Hayvanlarımız hastalandığında Kars’a götürüyoruz. Bazı durumlarda her hafta Kars’a gidip geliyoruz. Acil tedavi ettiremediğimiz zamanlarda hayvanlarımız telef olmasın diye kesmek zorunda kalıyoruz. Bu hem üretim kaybına neden oluyor hem de bizi maddi açıdan zarara sokuyor. İlimize acil olarak bir hayvan hastanesi kurulması gerekmektedir."

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

2

Serhat Ardahanspor yeniden BAL'da

3

Tuana Şentürk’ün kişisel resim sergisinin açılışını yapıldı

4

Ardahan Valiliği'nden Öğrencilere Muğla Göcek'te tatil hediyesi

5

Kitap Kafe Ardahan’da gençlerin uğrak yeri haline geldi