Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
Başsavcı Kesgin mesajında;
Varlığını bağımsızlığına adamış yüce bir milletin temsil edildiği; milli irademizin temeli Meclisimizin açıldığı günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hatta bütün dünya çocuklarına da bir bayram olarak armağan etmiştir. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevi olmalıdır.
Küçük hanımlar, küçük beyler; Mustafa Kemal Atatürk´ün Gençliğe hitabesinde "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." sözü ile bahsettiği damarlarınızdaki asil kana her daim layık olup, vatanınıza milletinize bağlı, anne ve babanıza hayırlı birer evlat olarak yetişmeniz hepimizin ortak amacıdır. Sizlerin de bu amaç doğrultusunda sorumluluklarını bilerek büyüyen yarının büyüğü olacağınıza inancım tam.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 99. yıl dönümünü kutluyor, bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını vermiş şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum? dedi.Bedrettin Şuay