Tarih: 30.11.2018 10:38

Arü´de?Atatürk ve Türk Dünyası? konulu panel düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü tarafından, kültürel ve bilimsel etkinlikler kapsamında ?Atatürk ve Türk Dünyası? konulu panel düzenlendi.
Nazım Hikmet Konferans Salonu´nda gerçekleşen panele, akademik-idari personel, meslek kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Mayrambek Orozobayev´in oturum başkanlığını yaptığı panelde; Dr. Öğr. Üyesi Nina Petrovici ve Dr. Öğr. Üyesi Erdal Aydoğmuş konuşmacı olarak katıldılar.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından ilk sözü, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Aydoğmuş aldı. Aydoğmuş, Ulu Önder Atatürk´ün Türk Dünyası ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsederek, Atatürk´ün amacının; ortak kültür ve dil doğrultusunda, Türkiye dışındaki Türklerle bütünleşmek olduğunu söyledi.
Dr. Öğr. Üyesi Mayrambek Orozobayev, Atatürk ile ilgili olarak, ?felaket zamanında halkını kurtaran önder? deyimini kullanarak, Ulu Önder´in Türk diline yaptığı katkıları anlattı. Panelde son olarak kürsüye çıkan, Dr. Öğr. Üyesi Nina Petrovici, ?Atatürk ve Gagauz Türkleri? başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Gagauz Türkleri´nin eğitim ve kültür alanında, 18. yüzyıl Osmanlı döneminden günümüze kadar geçirdiği evreleri anlatan Petrovici, Atatürk zamanında Türk-Romen dostluğunun en yüksek seviyeye ulaştığını belirtti. Panel, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Bedrettin Şuay




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —