Haber:Bedrettin Şuay
Ardahan Üniversitesi Senato Toplantı Odası’nda, eğitimlerine yeni başlayan uluslararası öğrencilerin uyum süreçlerine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Programa; Ardahan Göç İdaresi Müdürü Hasan Kırıkoğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Işıl Güllüdağ, Yurt İdare Birimi Şube Müdürü Ümit Güler, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Moldalieva Orozobayev, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mirza Polat ile üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.
Toplantıda, uluslararası öğrencilerin barınma, uyum ve danışmanlık süreçlerine ilişkin mevcut durum ele alındı. Göç İdaresi, yurt yönetimi ve üniversitenin ilgili birimleri arasında yürütülen iş birlikleri değerlendirilerek, öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel uyumunu güçlendirmeye yönelik çalışmalar masaya yatırıldı. Sunulan bilgiler, Rektör Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu’na aktarıldı.
Programın sonunda uluslararası öğrenciler, Rektör Emiroğlu’na Özbek millî kıyafeti takdim etti. Rektör Emiroğlu, nazik hediyeleri ve katkıları için heyete ve öğrencilere teşekkür ederek, üniversitenin vizyonu doğrultusunda yabancı uyruklu öğrencilere yönelik desteklerin artarak devam edeceğini ifade etti.