ARÜ’de oryantasyon programı gerçekleştirildi

2024-2025 akademik yılında Ardahan Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Aşık Şenlik Kültür Merkezinde oryantasyon programı düzenlendi.

EĞİTİM 4.10.2024 12:46:00 0
ARÜ’de oryantasyon programı gerçekleştirildi

2024-2025 akademik yılında Ardahan Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Aşık Şenlik Kültür Merkezinde oryantasyon programı düzenlendi. 

Programa; Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Mehmet Kibar, diğer il protokol üyeleri, Genel Sekreter Kubilay Aras, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. 

Öğretim hayatına başlayan birinci sınıf öğrencilerimizin üniversite hayatına, yerleşkemize ve şehre hızlı uyum sağlaması amacıyla hazırlanan oryantasyon programında; dersler dışında öğrencilerin faydalanabileceği sosyal olanaklar, başvuru noktaları, kulüpler, yaşam merkezleri ve sosyal tesisler, laboratuvarlar, kütüphaneler, idari birimlerin işleyiş şekli ve öğrencilerin bu birimlerden nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Öğr. Gör. Sinan Üst, Öğrenci İşleri Şube Müdürü Fevzi Saruhan, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı Personeli Pakize Karlı, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Uludağ, Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Hüseyin Aytuğ Çelik ve  Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Işıl Kıroğlu Arslan bu amaçla birer sunum gerçekleştirdi. 

Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Üniversitesi yöneticileri olarak Üniversitemize yeni başlayan öğrencilere rehber olmak ve aydınlatmak için bu programın düzenlendiğini belirterek: “Yeni eğitim öğretim hayatınız hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. İki yıl ya da dört yıl boyunca kaliteli bir eğitim almanız için buradayız. Üniversite eğitimi ciddi bir iştir. Biz bütün imkanlarımızla, akademik ve idari kadromuzla, var gücümüzle sizin için çalışıyoruz. Kıymetli öğrenciler şunu bilmenizi isterim ki; Türkiye’de hangi üniversite ne kadar kaliteli eğitim veriyorsa aynı ciddiyetle ve aynı kalitede eğitimi biz de Ardahan Üniversitesi olarak sunuyoruz. Ardahan’da sahip olduğunuz imkanlar, Ardahan’da sahip olduğunuz güvenli ortam, yeme-içme, barınma ve sosyal olanaklar çoğu şehirle yarışır seviyededir. Çok genç ve dinamik bir akademik kadromuz bulunmaktadır. Tüm Rektörlük birimleri, akademik ve idari personelimizin kapısı size her zaman açıktır” dedi. 

Programın ardından öğrenciler Ardahan’da bulunan kurumların açmış olduğu tanıtım ve bilgilendirme stantlarını gezdi. Pilav ikramının ardından program sona erdi.