ARÜ’de “Geleneksel Başlıklar ve Kalpak” Konferansı Düzenlendi
GÜNCEL 13.03.2026 12:04:00 0

ARÜ’de “Geleneksel Başlıklar ve Kalpak” Konferansı Düzenlendi

Ardahan Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Kulübü (TÜDAT) iş birliğinde “Geleneksel Başlıklar ve Kalpak” konulu konferans gerçekleştirildi.

Haber: Bedretttin Şuay

Üniversitede düzenlenen konferansta, Türk dünyasında önemli bir kültürel simge olan geleneksel başlıklar ve özellikle kalpağın tarihsel ve kültürel anlamı ele alındı. Programda, Türk toplumlarında başlık kültürünün geçmişten günümüze taşıdığı değerler ve kimlik unsurları katılımcılarla paylaşıldı.

Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, kalpağın Türk dünyasındaki yeri, farklı coğrafyalarda kullanılan başlık çeşitleri ve bu kültürel mirasın korunmasının önemi üzerinde duruldu.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, Türk dünyasının ortak kültürel değerleri hakkında bilgi edinme fırsatı bulurken, konferansın sonunda soru-cevap bölümüyle program tamamlandı. Üniversite yetkilileri, benzer kültürel ve akademik etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini ifade etti.

1

Müftü Karadeniz, Kur’an Kursu Öğrencileriyle Buluştu

2

Milli Sporcu Aybüke Yıldız, Vali Çiçekli’yi Ziyaret Etti

3

Yeniden Refah Partisi Çıldır İlçe Başkanı AK Parti’ye Katıldı

4

Özel Bireylerle İftar: Ramazan’ın Birlik Ruhu Paylaşıldı

5

ARÜ’de “Geleneksel Başlıklar ve Kalpak” Konferansı Düzenlendi