Haber: Bedrettin Şuay
Ardahan Üniversitesi öğrencileri, 3. "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversitelerarası AR-GE Fikir Yarışması"nda önemli bir başarıya imza attı. Ömer Faruk Uyğun, Kenan Kurt ve Furkan Çiftçi, “Afet ve Askeri Operasyonlarda Kuantum Şifrelemeli Uydu Haberleşme Sistemi” isimli projeleriyle Mansiyon Haberleşme Sektörü Özel Ödülü almaya hak kazandı.
Öğrencilerin projeleri, afet ve askeri operasyonlar sırasında güvenli haberleşme sağlayacak kuantum şifreleme temelli çözümüyle jüri tarafından beğeni topladı. Bu önemli ödül, öğrencilerin yenilikçi fikir geliştirme, teknoloji üretme ve ülkemizin haberleşme altyapısına katkı sağlama potansiyelini ortaya koydu.
Ardahan Üniversitesi yetkilileri, öğrencileri ve projeye destek veren bilgisayar mühendisliği danışman akademisyenlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.