ARÜ ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında işbirliği protokolü imzalandı
GÜNCEL 3.05.2025 16:09:00 0

ARÜ ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında işbirliği protokolü imzalandı

Ardahan Üniversitesi ile Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, yeniden suç işlemelerini önlemek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı

İmza törenine Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Adalet Komisyonu Başkanı Naciye Görmez, Üniversite Genel Sekreteri Kubilay Aras ve Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Okur katılmıştır.

Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülerin kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, topluma yeniden kazandırılması ve suç işleme riskinin azaltılması amacıyla tarafların uygun gördüğü tüm alanlarda iyileştirme odaklı ve planlı çalışmalar yürütülecektir. Bu iş birliği ile Ardahan Üniversitesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortak yürüteceği projelerle yükümlülerin rehabilitasyon süreçlerine akademik destek sağlayacak ve bilimsel yaklaşımlarla uygulamaların etkinliğini artıracaktır.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, “Denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülerin tekrar suç işlemesinin önüne geçilmesi için kişisel gelişimlerinin desteklenmesi önceliğimizdir. Üniversitemizle yaptığımız protokol, bu hedefe ulaşmak için atılmış önemli bir adımdır” ifadelerini kullanmıştır.

Protokol töreni, imzaların ardından hatıra fotoğrafı çekimi ve başarı dilekleriyle sona ermiştir. Bu iş birliği, Ardahan’da denetimli serbestlik hizmetlerinin güçlendirilmesi ve toplumsal faydanın artırılması açısından büyük önem taşımaktadır.

1

Ardahan’a 20 yeni doktor atandı!

2

Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Kay’dan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı

3

ARÜ ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında işbirliği protokolü imzalandı

4

Jandarma yolcu kılığında otobüsleri denetledi

5

Emniyet Müdürü Şener: “Bu Başarı Hepimizin”