Ardahan Üniversitesi 2014- 2015 Akademik Yılı Açılış Töreni, 14 Ekim 2014 Salı günü yapıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayan “I. Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Konferansı” ile birlikte yapılan törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkan Vekili Akın Günal, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Maharremov, Kızgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, yurt içi ve yurt dışından birçok üniversitenin rektörü ile dünyanın en seçkin 40’tan fazla dil bilimcisi, Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü, çok sayıda ARÜ’lü akademisyen ve basın mensubu katıldı.
Müzik Ziyafeti
14 Ekim 2014 Salı günü ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda yapılan törende Ardahan Üniversitesi Logosunun İmgesel Açılımı Tanıtım Filmi gösterildi. Ardından Yüksek Mimar Levent Aksüt tarafından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu. Kemanıyla birbirinden güzel eserleri paylaşan Aksüt’e KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz tarafından şükran plaketi takdim edildi.
Devletin Zirvesinden Tebrik Mesajları
Ardahan Üniversitesi akademik yılı açılış töreni nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay başta olmak üzere bölge milletvekilleri ve rektörlerinin kutlama mesajları yayınlandı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İsen’den ARÜ’ye Övgü
Töreni onurlandıran Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Ardahan Üniversitesi’nin yeni akademik yılını kutlayarak, Ardahan Üniversitesi’nin kısa sürede geliştiğini, “Ardahan Üniversitesi’nde muhteşem bir kampüs yükseliyor” diye konuştu.
HABER: DİNÇER AKTEMUR