ARICILARA, PROPOLİS, POLEN VE PERGA ÜRETİMİ EGİTİMİ VERİLDİ

Ardahan’da arı yetiştiricilerine propolis, polen ve perga (arı ekmeği) toplanması ve uygun koşullarda saklanmasına yönelik eğitim verildi.

GÜNCEL 1.06.2023 14:32:00 0
ARICILARA, PROPOLİS, POLEN VE PERGA ÜRETİMİ EGİTİMİ VERİLDİ

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Ardahan’da arı yetiştiricilerine propolis, polen ve perga (arı ekmeği) toplanması ve uygun koşullarda saklanmasına yönelik eğitim verildi.

Serhat Kalkınma Ajansının desteklediği SOGEP projesi olan Arı Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi kapsamında Ardahan’da arı yetiştiricilerine, propolis, polen ve perga (arı ekmeği) toplanması ve Uygun koşullarda saklanmasına yönelik 30-31 Mayıs 2023 tarihlerinde Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Sinan Aydın ve Gıda Mühendisi Esma Sarıkaya Özcan tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Propolis, polen ve perga üretiminin arıcılara tanıtmak ve bal dışında alternatif diğer arı ürünlerinin üretimlerinin yaygınlaştırılarak katma değeri yüksek ürünlerin ekonomiye kazandırılması ile üreticilerin gelir kaynaklarının artırılmasının hedeflendiği proje de kursiyerlere ayrıca polen tuzaklı taban ve propolis tuzakları verileceği gibi toplayacakları propolis, polen ve pergaları kurum paketleme ve dolum tesisinde kurutma, temizleme, ekstraksiyon vs. işlemlerini yaparak temiz ve kaliteli arı ürünlerini pazarlayabilecekler. 

Kafkas Arısının gen merkezi konumundaki Ardahan'ın başta bal olmak üzere propolis , perga, polen gibi diğer arı ürünlerinin de geliştirilmesi ve üretim yöntemlerinin öğretilmesi ile arıcılık Ardahan’ın en önemli geçim kaynaklarından birisi olacak.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR