Tarih: 05.01.2021 12:09

YARDIM ALAN ÖĞRENCİLER KARAPARA İLE Mİ GİYİNDİRİLDİ?

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, ?12 Aralık 2019 tarihinde yardım alan Ardahanlı öğrenciler kara parayı aklama aparatı olarak mı kullanıldılar? diye sordu.

Milletvekili Atalay´ın yaptığı basın açıklaması:

?Yetkilileri zamanında ısrarla uyarmama rağmen birileri valilikten aldığı izinle 12 Aralık 2019 tarihinde Hoçvan´ın bazı köylerinde öğrencilere kılık-kıyafet dağıtımı yapmış ve onlara Sezgin Baran Korkmaz adında bir ´iş adamına´ koro halinde teşekkür ettirip yerel ve ulusal basında da haber konusu yaptırmıştı.

Şimdi İstanbul Başsavcılığı´nın başlattığı tahkikat sonucunda mallarına el konulan, yetkilileri hakkında tutuklama kararı verilen, bazılarının tutuklandığı, bazılarının ise yurt dışına kaçtığı SBK Holding´in, bünyesindeki birçok paravan şirket aracılığıyla kara para aklayan bir mekanizma olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Ardahan Milletvekili olarak soruyorum: ´Yoksa Ardahanlı öğrenciler de (ABD Hazinesi´nden çalındığı bizzat failleri tarafından itiraf edilen) o kara parayı aklama aparatı olarak mı kullanıldılar?

Konunun idari ve adli açıdan incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ardahan Kamuoyuna saygı ile duyurulur?.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —