Ardahan'da Yaz Kur'an Kursları 1 Temmuz'da başlıyor

Ardahan İl Müftülüğü, yaz Kur'an Kurslarının başlangıç tarihini açıkladı

GÜNCEL 25.06.2024 12:23:00 0
Ardahan

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan İl Müftülüğü, yaz aylarında çocukların dinî eğitimlerini güçlendirmek amacıyla düzenleyeceği Yaz Kur'an Kurslarının başlangıç tarihini açıkladı. Kursların 1 Temmuz'da başlayacağını belirten İl Müftülüğü yetkilileri, tüm çocukları cami ve kurslara davet etti.

Yaz Kur'an Kurslarına ilişkin açıklamada bulunan İl Müftülüğü yetkilileri, "Ardahan'da Yaz Kur'an Kursları 1 Temmuz tarihinde başladığını belirterek, Bütün çocuklarımızı cami ve kurslarımıza bekliyoruz. Bu kurslarla çocuklarımız hem dinî bilgilerini artırma fırsatı bulacaklar hem de yaz aylarını verimli bir şekilde geçirecekler. Haydi çocuklar, camiler sizlerle şenlensin!" ifadelerine yer verdi.

Yaz Kur'an Kursları, çocukların Kur'an-ı Kerim'i doğru bir şekilde okuma, anlama ve hayatlarına tatbik etme konularında eğitim almalarını sağlamayı amaçlıyor. Kurslar, Ardahan genelindeki camilerde ve uygun görülen diğer mekânlarda düzenlenecek olup, çocukların dinî ve ahlaki değerlerle donanmalarına katkıda bulunacak.

Veliler ise çocuklarını bu kurslara yönlendirerek, yaz tatillerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde değerlendirmelerini sağlamayı hedefliyor.