Ardahan'da Okul Kantinlerine denetim başlatıldı

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek'in talimatları doğrultusunda, kent genelindeki okul kantinlerinde kapsamlı denetimlere başlandı

GÜNCEL 27.09.2024 11:03:00 0
Ardahan

Haber: Bedrettin Şuay

Denetimler, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü'nden oluşan bir komisyon tarafından gerçekleştiriliyor.

Başlatılan denetimlerin amacı, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimlerini sağlamak, kantinlerde sunulan ürünlerin hijyen standartlarına uygunluğunu kontrol etmek ve eğitim kurumlarında sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmektir. Denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceği bildirildi.

Vali Çiçek, okul kantinlerinin sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, “Çocuklarımızın sağlığı, geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle kantinlerde sunulan gıdaların kalitesi ve hijyenik koşulları büyük bir önem taşımaktadır,” dedi.

Denetimler, öğrencilerin sağlıklı bir çevrede eğitim alması için bu tür denetimlerin süreklilik arz edeceği kaydedildi.Eğitim camiası ve veliler, başlatılan bu denetimlerin öğrencilerin sağlığı için atılan önemli bir adım olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.