Ardahan’da İş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi

Eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda iş sağlığı ve güvenliği birimi tarafından düzenlendi

GÜNCEL 26.07.2024 12:56:00 0
Ardahan’da İş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi

Haber: Bedrettin Şuay

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik kapsamlı bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda iş sağlığı ve güvenliği birimi tarafından düzenlendi.

Eğitim programının ilk kısmında İşyeri Hekimi Uzm. Dr. Kerim Baltacı, meslek hastalıkları, biyolojik risk etmenleri, kişisel koruyucu donanımlar ve kesici-delici alet yaralanmaları konularında detaylı bilgiler sundu. Dr. Baltacı’nın sunumu, çalışanların iş yerindeki riskler hakkında farkındalığını artırmayı amaçladı.

Programın devamında İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Arkan, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, iş kazaları ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, yangın güvenliği, kurtarma, tahliye, kimyasal ve fiziksel risk etmenleri gibi önemli konularda bilgilendirici sunumlar gerçekleştirdi. Arkan, iş yerindeki güvenlik standartlarını artırma ve olası tehlikeleri önleme noktasında gerekli bilgiler ve tavsiyeler sundu.

Eğitim, katılımcıların bilgi seviyelerini ölçmek amacıyla yapılan son test ile tamamlandı. Test sonuçları, eğitimin etkinliğini değerlendirme ve katılımcıların öğrenme düzeyini belirleme amacı taşırken, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının güçlendirilmesine katkı sağladı.