Ardahan’da bin 214 öğrenci LGS’ye girecek

LGS'ye Ardahan’dan bin 214 8. sınıf öğrencisinin gireceği açıklandı.

EĞİTİM 1.06.2023 14:13:00 0
Ardahan’da bin 214 öğrenci LGS’ye girecek

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak. LGS'ye Ardahan’dan bin 214 8. sınıf öğrencisinin gireceği açıklandı.

LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında geçen yıllara göre herhangi bir değişiklik yapılmazken, sınav iki oturum halinde gerçekleştirilecek ve öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl öğrenciler bakanlığın yaşanan depremler nedeniyle aldığı karar nedeniyle ikinci dönem konularından sorumlu olmayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Ardahan’da 55 okulda, 97 salon ve 15 tek kişilik salonda toplam bin 214 8. sınıf öğrencisinin LGS'ye gireceği öğrenildi. Sınav tüm ülkede olduğu gibi Ardahan’da da 09.30’da başlayacak. 

Merkezi sınav sonuçlarının 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edileceği ve öğrencilere sınav sonuç belgesinin posta yoluyla gönderilmeyeceği belirtildi.

Sınavla ilgili açıklama yapan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, “LGS sınavı ile ilgili İlçe Milli Eğitim müdürlerimiz, Şube müdürlerimiz ve okul müdürlerimizle toplantılarımızı yaptık. Öğrencilerimizin sınav esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için gerekli tedbirlerimizi aldık. İl genelinde toplamda bin 214 öğrencimiz sınava girecek. Öğrencilerimiz iyi çalıştılar, güzel beklentilerimiz var. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.


1

ARDAHAN SAĞLIKTA BEKLENEN İMZALAR ATILDI

2

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

3

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

4

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

5

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu